Спеціальні потреби

Карлос Паскуаль: Україна багато досягла за 16 років  (ВІДЕО)


Незважаючи на проблеми, останні 16 років стали великим успіхом, – зазначив у річницю незалежності України колишній посол США в Україні Карлос Паскуаль. В інтерв’ю “Голосу Америки” Карлос Паскуаль, який тепер є віце-президент мозкового центру імені Брукінгса, зауважив, що за роки незалежності Україна змогла перетворитися на європейську державу:

“Незважаючи на всі складнощі, які були, українці рухалися вперед і створили країну, яка починає стабілізуватися і в якій життя пересічного громадянина покращується. Було багато розчарувань. Україна не досягла всього, чого від неї очікували. Однак, я думаю, важливо зупинитися, поглянути у минуле і зрозуміти, що досягнуто багато великих речей. Ці досягнення насамперед були зроблені завдяки українцям, а не комусь іншому”.

Щодо стану українсько-американських відносин на 16-му році незалежності, то, на думку колишнього посла, Україна перестала бути в центрі уваги політики США. По-перше, каже Карлос Паскуаль, у Вашингтоні переймаються більш негайними проблемами Іраку, Ірану, Афганістану тощо. А по-друге, тут не можуть зрозуміти українську політику:

“Сьогодні дуже важко зрозуміти українську політику. Самі українці не розуміють своєї політики. Тож, на мою думку, у політичних лідерів США склалося враження про Україну як про країну, яку дуже важко зрозуміти, яка не зовсім знає як співпрацювати конструктивно. Тож Україну відсунули і вона вже не є центральною частиною зовнішньої політики США”.

Рішення провести вибори до Верховної Ради у вересні, на думку Карлоса Паскуаля, світ сприйняв як ознаку демократії. Однак, на Заході не впевнені чи після виборів українські політичні сили зможуть почати конструктивно співпрацювати, – підкреслив колишній посол.

XS
SM
MD
LG