Спеціальні потреби

Януковичу пророкують успiшний вiзит до США


Раїса Богатирьова висловлює впевненість в успішності майбутнього візиту Віктора Януковича до Сполучених Штатів. Про це лідер фракції Партії регіонів заявила під час прес-конференції в Києві, на якій констатувала досягнуту економічну стабільність в Україні і закликала до стабільності політичної.

Всупереч чуткам про те, що українського прем`єра під час майбутнього візиту до США можуть не прийняти у найвищих вашингтонських кабінетах, Раїса Богатирьова переконана, що всі заплановані зустрічі відбудуться. Про це лідер фракції регіоналів заявила на прес-конференції в Києві.

«Я переконана, що візит відбудеться, відбудуться всі попередньо заплановані зустрічі і думаю, що висновки будуть зроблені всіма з тих негативів, які були у взаємодії міністерства закордонних справ з урядом. Я переконана, що і прем`єр, і міністр закордонних справ не будуть робити спроби принизити українську державу».

Так Богатирьова сказала, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи буде звинувачувати Партія регіонів, у разі зриву вашингтонських зістручей на офіційному рівні, Бориса Тарасюка. Як відомо, однією з основних претензій регіоналів до міністра закордонних справ була зустріч, що не відбулася, Віктора Януковича з генсеком Ради Європи Террі Девісом.

Окрім попередження міністрові закордонних справ, лідер фракції Партії регіонів застерегла міністра внутрішніх справ. Причиною послужили заяви Юрія Луценка стосовно майбутніх весняних атак на уряд. На думку Богатирьової, тут є робота для генпрокурора:

«Це ще одна нагода генеральному прокурору дати оцінку такому заклику “революції на бруньках”. Те, що запропонував пан міністр Луценко, говорить, що, закликаючи до такої революції на бруньках, ми фактично говоримо: шановні громадяни України, спокою вам не буде. Я вважаю, що такі заклики несумісні з відповідальністю цієї посадової особи, і вони мусять мати юридичну і відповідну оцінку правоохоронних органів і в даному випадку генерального прокурора».

Прискіпливу прокурорську увагу Богатирьова обіцяє і тим, хто збирається переглядати конституційну реформу. За її словами, такі наміри слід розглядати не інакше як зазіхання на конституційний лад України.

На прес-конференції координатор антикризової коаліції висловилася за політичну стабільність. Як вона заявила, слід покласти край неконструктивній критиці з боку опозиції. Опозиція, за її словами, повинна бути “медоносною бджолою, а не жалючою осою”. Рішення Нашої України приєднатися до опозиційного табору Богатирьова назвала викликом президентові, невмотивованим політичним кроком, що заважає працювати в режимі діалогу. І наголосила: Партія регіонів залишається прихильником створення широкої коаліції.

Раїса Богатирьова ще раз повторила, що основним досягненням уряду Януковича за перші 100 днів його роботи є досягнута економічна стабільність. І майже по Фрейду, обмовилась: «Інвестори сьогодні мають можливість, вкладаючи гроші, не сумніватися, що ці гроші будуть втрачені марно...».

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG