Спеціальні потреби

У США народився трьохсотмільйонний американець


Історія довела, що одними з найбільш стабільних у американському суспільстві є темпи приросту населення. Цими днями у Сполучених Штатах народився трьохсотмільйонний американець. З цього приводу в Статистичному бюро у Вашингтоні відбулася церемонія.

Громадянська війна та участь у двох світових війнах. Подорожі людини на місяць. В історії американського народу, який у 1776 році проголосив себе незалежним від Великобританії, таких славних сторінок чимало. Цими днями американці перегорнули ще одну. Населення Сполучених Штатів досягнуло 300 мільйонів. Подію, яка сталася 17 жовтня о 10:46 за Грінвічем, відзначило Статистичне бюро США. Зріст населення у США відбувався планомірно. Народження стомільйонного американця було зафіксоване у 1915, через 139 років після народження держави. Тоді літр бензину коштував менш як вісім центів. Президентом був Вудроу Вилсон, а в Європі шаленіла Перша Світова Війна. У світі на той час проживало один мільярд, 800 мільйонів людей. Через 52 роки, у 1967, президентом був Ліндон Джонсон, літр бензину коштував 10 центів. Ще ніхто не літав на місяць, а в світі нараховувалося три з половиною мільярди людей. Серед них був і син іммігрантів з Китаю - Боббі Ву. Його, народженого 20 листопада, 1967 року, журнал «Лайф» спочатку проголосив двохсотмільйонним американцем, а відтак почав з притаманною для преси цікавістю, висвітлювати певні етапи подальшого його життя. «Найбільше галасу здіймалося, коли я все ще був немовлям і аж до підготовчої групи дитсадка. Я почав все це усвідомлювати у віці чотирьох чи п'яти років. Завжди вважав таку увагу до себе великою честю, що випала на мою долю. Отже вважаю, що в цілому, це вплинуло на мене позитивно», - говорить Боббі Ву.

Сьогодні Боббі Ву - правник у місті Атланта, штат Джорджія. На посаді президента - Джордж Буш, а літр бензину коштує приблизно 70 центів. Сполучені Штати ведуть дослідження планети Марс та небесних тіл за межами нашої сонячної системи. А ось ще така статистика: 12 відсотків усього населення США - іммігранти. Отже, за межами країни народилися 34 мільйони американців. У світі, де нині проживають шість з половиною мільярдів людей, народження трьохсотмільйонної дитини робить Америку третьою після Китаю та Індії державою. Чи може таке співвідношення змінитися на користь США? Хоча конкретної відповіді на це запитання учені не дають, утім передбачають, що народження чотирьохсотмільйонного американця слід сподіватися вже через 35 років.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG