Спеціальні потреби

Усунути Шинаватру наказав сам Король Таїланду?


Прем'єр-міністр Таїланду Таксин Шинаватра, якого військові усунули від влади шляхом перевороту, незабаром прибуде до Великобританії. Британські посадовці кажуть, що мета його візиту носить виключно приватний характер.

Ніяких офіційних зустрічей у екс-глави тайського уряду не заплановано, - наголошують вони. Таїландський прем'єр, який на час перевороту перебував у США на сесії Генеральної Асамблеї ООН заявив, що не очікував такого розвитку подій. При цьому він наголосив, що не збирається боротися за владу.

Між тим у Бангкоку генерал Сонтгі, під керівництвом якого і відбувся військовий переворот у Таїланді заявив, що усунення Таксина від влади було необхідністю. «Це було здійснено заради того, аби розв'язати політичний конфлікт і повернути країну до нормального життя», - пояснив генерал. За його словами, згоду на проведення перевороту він отримав від самого короля. На поточний момент керівництво країною, замість кабінету міністрів, здійснює тимчасова «Рада проведення реформ», яку очолює генерал Сонтгі. На чолі цієї ради він залишиться до часу проведення нових виборів. А вибори генерал зобов'язався влаштувати до жовтня наступного року.

Тим часом в американському місті Лос-Анджелес, де мешкає найбільша тайська громада поза межами Таїланду, у ці дні увага прикута до подій на батьківщині. А розмови зосереджуються, в основному, на політичній ситуації. І хоча багато представників діаспори занепокоєні військовим переворотом, усі вони переконані, що ситуація згодом внормується.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG