Спеціальні потреби

Янукович дав першу прес-конференцію


Першу прес-конференцію сьогодні дав новопризначений прем’єр-міністр України Віктор Янукович. Він запевнив, що забезпечуватиме курс президента, в першу чергу, дбатиме про економіку і не звільнятиме посадовців.

Віктор Янукович на своїй посаді четвертий день. За цей час він вивчив те господарство, яке отримав у спадок від Юрія Єханурова. Перше, що зробив, запевнив всіх у незмінності курсу - мовляв, Україна розвиватиметься еволюційно. Жодних репресій не буде –каже Янукович:

«Ніякої люстрації кадрів не буде. Я підписав окреме доручення, в якому зобов’язав всіх керівників відомств обов’язково тих, хто буде звільнятись, з ними будуть співбесіди і обов’язково ці люди будуть працевлаштовані. Ми будемо шукати такі можливості, щоб кожен фахівець мав можливість себе реалізувати».

Новий уряд буде не кольоровим, а професійним, каже прем’єр. Відтак, він не боїться протистояння у своєму уряді, який складається із представників різних партій:

«Повинні зробити висновки з тих помилок, які були зроблені за минулий період. Якщо хтось думає, що ми будемо займатись популізмом, вони завжди повинні пам’ятати, що ми будемо шукати шляхи як від популізму позбавитись».

Окрім того, Янукович запевнив журналістів: його робота буде прозорою та демократичною:

«Звіти керівників різних рівнів завжди будуть прозорими. Ми завжди будемо кожен свій крок обов’язково про це повідомляти суспільство. Як ми робимо, чому ми так робимо...»

Перегляду газових угод з Росією Янукович не планує під час поїздки в Росію 15-17 серпня. Він говоритиме про безперебійність газовтих поставок в першу чергу:

«Якщо казати про газове питання, воно займає окреме місце в цьому колі питань. Але ми зараз вже працюємо над тим, щоб забезпечити достатнім ресурсом газовим нашу країну».

Схоже, що Янукович так опікувався проблемами вдома, що від журналістів вперше почув про викриття планованих терористичних актів у Британії. Але Україна є готовою до протистояння терористам, і тому, і надалі відбуватиме відповідні навчання з ООН та НАТО, заявив прем’єр.

Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG