Спеціальні потреби

Ющенко заговорив про розпуск парламенту


Розпуск Ради – сьогодні ці слова лунали значно частіше, ніж дотепер. Більше того, це говорили у секретаріаті президента. Першою до Ющенка потрапила Юлія Тимошенко, яка відстоює ідею розігнати раду від часу створення антикризової коаліції. Настрій президента їй виявився до вподоби:

«Мені сподобався і настрій, і бачення, і розуміння своєї місії президента України».

Тимошенко не приховувала, що у разі розпуску, вона готова очолити великий список у складі БЮТ, Нашої України та інших демократичних сил:

«Ми об’єднуємося в одну потужну політичну силу, в один кулак, як кажуть, в один список. Ми збираємо всі демократичні сили України, незалежно від того, чи перейшли вони трьохвідсотковий бар’єр, чи вони залишилися за межами трьохвідсоткового бар’єру. Ми не дамо зруйнувати патріотичні сили остаточно і відправити їх в опозицію назавжди».

Вже потім до парламенту прибув Мороз, а останнім - Янукович. Прес-секретарка президента Ірина Геращенко заявляє, що розпуск - це остання можливість, якщо не вдасться знайти компромісу:

«Позачергові вибори і дострокове припинення повноважень парламенту – це останній вибір президента, який може бути застосований в тому варіанту, якщо не вдасться політичним силам вирішити парламентську кризу, яка на сьогодні є в Україні шляхом переговорів, парламентськими шляхами, шляхом компромісу».

Регіонали спочатку казали, що до компромісу готові, а потім визначили межі цього компромісу власним універсалом. До того ж таким, який ні до чого не зобов’язує. Щодо розпуску, то регіонали доволі скептичні:

«Ми думаємо, що президент – не самогубець, хоча...», - зазначив Тарас Чорновіл.

Чим закінчаться консультації наразі невідомо – політики або підпишуть універсал, або заявлять про посилення кризи. У будь-якому разі, кількаденна перерва у круглому столі вже зробила Україну на крок ближче до перевиборів.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG