Спеціальні потреби

Американські посадовці обговорили імміграційну реформу в ЗМІ


Днями питання імміграційної реформи обговорювали на провідних телеканалах американські посадовці і сенатори. Зокрема радник з питань нацбезпеки Стівен Гедлі заявив, що розміщення національних гвардійців на кордоні з Мексикою є лише одним із заходів, які пропонує Джордж Буш.

«Ми не намагаємось мілітаризувати кордон. Президент лише робить все можливе, щоб посилити його безпеку. Саме цього хоче американський народ. Цього хоче і він. Він уважно слухає і користується порадами. Він провів ретельні консультації з Конгресом. Згодом він зустрічатиметься з губернаторами. Він розглядає кілька варіантів і вже кілька досвідчених фахівців запропонували більш широке використання Національної Гвардії. Тому і цю пропозицію він розглядатиме серед інших», - сказав він.

Сенатор-Республіканець Чак Гейґел, який говорить, що Національна Гвардія не здатна захистити кордон ні на короткий, ні на довгий термін, натомість заявив таке: «75 відсотків військової техніки Національної Гвардії в Іраку. Національні гвардійці перебувають в Іраку вже 2, 3 та навіть 4 термін. Наша армія виснажена більше, ніж будь коли. Про що ми взагалі говоримо? Висилати військовий контингент, якого ми не маємо, на захист кордону? Це не їхнє завдання. Я послухаю Президента. Але у мене багато питань і скептицизму».

Сенатор-Демократ Джозеф Байден у свою чергу заявив, що через неадекватні рішення цивільних страждає американська армія. «Ми знесилили наших військових через ті помилки, які зробили цивільні в армії», - додає він.

Буш пропонує використання Національної Гвардії на Мексиканському кордоні, розраховуючи отримати підтримку його імміграційного законопроекту з боку консерваторів у Конгресі. Він хоче дозволити іноземцям після отримання спеціальних дозволів тимчасово жити та працювати у Сполучених Штатах. Щоправда багато консерваторів вимагають більш жорсткого підходу до нелегалів, які намагаються незаконно потрапити до країни.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG