Спеціальні потреби

Нові кадрові призначення в українській владі


Сьогодні президент Ющенко підписав укази про призначення більшості міністрів в уряді Єханурова. В новому Кабмiнi - сумiш нових та старих облич.

Період „безвладдя” в Україні добігає кінця. Новий прем`єр сьогодні отримав практично сформовану команду, з якою йому доведеться працювати щонайбільше 7 місяців. Після парламентських виборів, в Україні буде новий уряд. Його сформує новий парламент і повноваження прем`єра ледь не дорівнюватимуть сьогоднішнім президентським.

Не виключено, що сьогоднішні призначення – це останні серйозні кадрові перестановки у владі презиеднта Ющенка. Повторно довіру працювати у владі президент продемонстрував щодо своїх однопартійців з НСНУ – Павла Ігнатенка, Володимира Шандри, Віктора Тополова та Юрія Павленка, які були перепризначені, відповідно, міністрами охорони навколишнього природного середовища, промислової політики, вугільної промисловості та у справах сім'ї, молоді та спорту.

Зберегли свої посади і соціалісти Станіслав Ніколаєнко - міністр освіти і науки, Олександр Баранівський - міністр аграрної політики, Юрій Луценко – внутрішніх справ. Залишив за собою крісло міністра оборони і Анатолій Гриценко, міністра енергетики - Іван Плачков, а зовнішньою політикою і надалі опікуватиметься Борис Тарасюк.

Романа Безсмертного в уряді залишили, але його віце-прем`єрська посада тепер називатиметьсяз питань регіональної політики. Підвищили Вячеслава Кириленка. З міністра соціальної політики він пересів у віце-прем`єрське крісло з гуманітарних питань. А його попередніми обов`язками відтепер опікуватиметься Іван Сахань, який за Леоніда Кучми не один рік просидів у кріслі міністра з соцільаних питань.

Нове і наймолодше обличчя в уряді – міністр економіки Арсеній Яценюк, який запам`ятався тим, що під час виборчої кампанії та революції виконував обов`язки голови Нацбанку і втримав курс гривні. Йому лише 31 рік.

На лаві звільнених опинилися поки що троє осіб – міністр культури Оксана Білозір -- кажуть що через проблеми зі здоров`ям, міністр охорони здоров`я Микола Поліщук та міністр юстиції Роман Зварич, який, як з`ясували українські журналісти, навіть не мав юридичної освіти.

І найвище пілся прем”єра крісло – першого віце несподівано посів Станіслав Сташевський, який свого часу був заступником мера Києва. Його поперденик Анатолій Кінах став секретарем Ради нацбезпеки та оборони, хоч її повноваження тепер суттєво обмежили.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG