Спеціальні потреби

ФБР провело арешти у «найбільшій корупційній схемі за всю історію штату Огайо»


Спікер Палати представників Конгресу американського штату Огайо Леррі Гаусголдер (в центрі) після винесення йому та ще чотирьом особам звинувачень у корупції, що включала отримання хабаря на 60 мільйонів доларів
Спікер Палати представників Конгресу американського штату Огайо Леррі Гаусголдер (в центрі) після винесення йому та ще чотирьом особам звинувачень у корупції, що включала отримання хабаря на 60 мільйонів доларів

ФБР заарештувало спікера Палати представників Конгресу американського штату Огайо Леррі Гаусголдера та чотирьох інших посадовців за участь корупційній схемі, як прокурори назвали «найбільшою за всю історію штату».

Звинувачення пов‘язані з пакетом допомоги для двох ядерних станцій в штаті.

Компанія-власниця електростанцій зробила більше 60 мільйонів доларів таємних платежів на користь Гаусголдера та інших політиків протягом трьох років в обмін на програму підтримки для окмпанії обсягом мільярд доларів, йдеться в документах обвинувачення. «Компанія приховувала платежі ... щоб отримувати гроші від хабарів і потім переводила кошти на користь мережі пов‘язаних компаній та рахунків», - зазначили прокурори. Кошти йшли, зокрема на підтримку діяльності Гаусголдера як політика та його особисте збагачення, заявляє обвинувачення.

Затвердження допомоги для електростанцій передбачало б, щоб споживачі електроенергії, яку виробляють ці електростанції, сплатили додатково мільярд доларів, пишуть ЗМІ.

«Імовірно, це найбільша схема хабарництва та відмивання коштів, яку будь-коли проводили проти мешканців Огайо», - заявив прокурор США Девід ДеВіллерс.

Розслідування ФБР тривало два роки і включало роботу агентів під прикриттям, спостереження, що дозволило слідчим отримати доступ до електронного листування та обміну повідомленнями між обвинуваченими.

У разі, якщо суд підтримає звинувачення, посадовцям загрожуватиме до 20 років ув‘язнення.

Дивіться також: Лідери демократів в Конгресі звернулися в ФБР з запитом перевірити повідомлення про можливе іноземне втручання у вибори 2020. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG