Спеціальні потреби

Вакцина від коронавірусу, ймовірно, не буде високоефективною, - головний інфекціоніст США


Науковці сподіваються розробити вакцину від нового коронавірусу, яка б мала ефективність 65-75%, однак вакцина ефективністю 50% також допоможе подолати пандемію. Про це заявив головний інфекціоніст США та радник Білого дому з питань пандемії д-р Ентоні Фаучі, відповідаючи на питання під час події в університеті Brown в п‘ятницю.Високоефективною в медицині вважають вакцину, що надає гарантований захист від захворювання на рівні 98% і більше. Шанси розробити таку вакцину невеликі, заявив Фаучі.

«Вакцину треба сприймати як інструмент досягнення цілі, щоб пандемія перестала бути пандемією, а щоб встановити над нею контроль», - заявив Фаучі.

Він закликав не припиняти інші протиепідемічні заходи навіть після розробки вакцини.

«Ми не знаємо, якою буде ефективність. Чи буде це 50%, або 60%. Я б хотів бачити 75% ефективності та більше. Шанси, що вона [вакцина] буде на 98% ефективною невеликі, а тому потрібно не полишати підхід з захисту громадського здоров‘я».

Згідно до американських Центрів контролю захворюваності, ефективність вакцини у 50% порівняна до ефективності вакцини проти грипу, але значно нижче за ефективність вакцини проти кору, що становить 93% пише CNBC.

Фаучі також зауважив, що дослідження вакцини, що проводить компанія Moderna спільно з Національними інститутами охорони здоров‘я США, будуть відомі в листопаді або грудні цього року.

Дивіться також: Чому один із округів Техасу не має жодного випадку зараження Covid-19. Відео

Чому один із округів Техасу не має жодного випадку зараження Covid-19. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG