Спеціальні потреби

Зеленський подякував «Великій сімці» за підтримку України


Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність лідерам країн «Великої сімки» «за незмінну підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісност України та за заклик до агресора відвести війська від кордонів України і з Криму».

В спільному комюніке, виданому за результатаими саміту в неділю, лідери країн «Великої сімки», зокрема, засвідчили свою підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в міжнародно визнаних коронах.

Вони також звернулись до Росії із закликом «відвести війська та озброєння від східного кордону України та з Криму», висловили підтримку Нормандського процесу втілення Мінських домовленостей і закликали Росію та підтримувані з нею збройні формування «взяти конструктивну участь» у мирному процесі і взяти на себе відповідальність щодо припинення вогню.

Лідери країн G7 також висловили підтримку процесу реформ в Україні.

Загалом, комюніке охопило широкий спектр питань співпраці найбільших демократій світу, від спільних кроків з подолання пандемії, протистояння кібервтручанням і до стримування Китаю.

Дивіться також: Президент Байден про підсумки саміту «Великої сімки». Відео

Президент Байден про підсумки саміту «Великої сімки». Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG