Спеціальні потреби

У США завершується початкова стадія епідемії COVID-19, вважає науковець Том Інглсбі


Аналіз на коронавірус у Каліфорнії можна здати не виходячи з машини
Аналіз на коронавірус у Каліфорнії можна здати не виходячи з машини

«Кінцем початку» назвав теперішній етап епідемії коронавірусу COVID-19 у США директор Центру безпеки здоров’я Джонса Гопкінса Том Інглсбі.

«Я б сказав, що можливо ми наближаємось до кінця початкової стадії пандемії у цій країні ... кількість щоденних нових випадків стабілізувалась. На жаль, на дуже високому рівні», - зауважив Інглсбі в інтерв‘ю Fox News у неділю, пише The Hill.

«Якщо подивитись на ситуацію в кожному штаті, то видно, що більше ніж у половини країни кількість випадків зростає зодня. Ще у третини, як видається, кількість вирівнюється, і у меншої частини - кількість день до дня спадає», - зауважив дослідник.

Інглсбі також звернув увагу на недостатність тестування з метою діагностики вірусу у США. «Поки ми не візьмемо це під контроль, існуватимуть шляхи передачі, яких ми не реєструватимемо».

Низка штатів у США вже цими тижнями знімає деякі обмеження на економічну діяльність, запроваджені з метою обмеження поширення вірусу. Відповідаючи на питання, чи пішов би Інглсбі особисто підстригатись до перукаря в масці, Інглсбі зазначив: «не думаю», вказавши на теперішній рівень захворюваності у США.

Дивіться також: Вікно в Америку. Як "СТО" емігрантів з України виживає на карантині

Вікно в Америку. Як "СТО" емігрантів з України виживає на карантині
please wait

No media source currently available

0:00 0:20:00 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG