Спеціальні потреби

Розкривається лише 7% злочинів проти журналістів - генсек ООН


2 листопада - Міжнародний день боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів. У посланні з цього приводу генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав вшанувати пам'ять представників ЗМІ, які були вбиті при виконанні службового обов'язку.

Про це йдеться у повідомленні центру новин ООН.

«Понад 700 журналістів загинули за останнє десятиліття: іншими словами, кожні п'ять днів один журналіст позбавлявся життя тільки за те, що він доводив до громадськості останні вісті і інформацію», - заявив генеральний секретар ООН.

Він зазначив, що багато журналістів гинуть в конфліктах, які вони так безстрашно висвітлюють. Разом з тим дуже багатьох змушують замовкнути за допомогою насильства і в мирних умовах.

«Розкривається лише 7% таких злочинів ...», - сказав Пан Гі Мун. Він підкреслив, що безкарність посилює страх серед журналістів і дозволяє урядам безперешкодно застосовувати цензуру.

«Ми повинні докладати більше зусиль для того, щоб протистояти цій тенденції і гарантувати свободу діяльності засобів масової інформації. Не можна допускати, щоб журналісти були змушені займатися самоцензурою, побоюючись за своє життя », - заявив генеральний секретар ООН.

Він закликав покінчити з безкарністю і гарантувати журналістам право говорити правду можновладцям.

Дивіться також: Ветерани АТО присвятили свій забіг у марафоні українським військовим, які віддали своє життя i здоров’я за Україну

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG