"Схоже на Хунту" - відставні генерали обрані Трампом зачепили директора Human Rights Watch

Трамп поруч із генералом Джеймсом Маттісом, який може стати міністром оборони США

50% американців прихильно ставляться до новообраного президента США

Через значну кількість колишніх військових, склад майбутньої адміністрації Дональда Трампа, нагадує військову хунту. Про це у Twitter заявив викнавчий директор впливової міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch Кеннет Рот.

"З усіма цими генералами, кабінет Трампа починає скидатись на військову хунту ", - твітує у середу Рот.

Приводом для заяви стала інформація про те, що Трамп обрав відставного генерала-морпіха Джона Келлі майбутнім керівником Міністерства національної безпеки США.

Келлі неодноразово висловлювався за посилення кордону США із Мексикою, воював в Іраку та був заступником міністрів оборони США.

З усіма цими генералами, кабінет Трампа починає скидатись на військову хунту
Кеннет Рот, Human Rights Watch

Келлі стає вже 3-м відставним генералом у складі ймовірної адміністрації Трампа. Відомо, що новообраний президент США хоче бачити міністром оборони генерала Джеймса Маттіса, а радником із національної безпеки - генерала Флінна. Шанси отримати посаду державного секретаря у Трампма має колишній керівник ЦРУ Генерал Петреус.

Твіт Кенна Рота викликав обурення ряду користувачів Twitter.

"Це відставні генерали... важливий момент про який ти вирішив забути", - вказує Роту твіттерянин.

ЗМІ повідомили про те, що "економічний оптимізм" у США досяг максимуму за 10 років після обрання президентом Трампа

"Це буквально копіпаста твіта іншої людини. Не спрацювало тоді і зараз не спрацює просто ідіотизм", - пише інший користувач.

"То на думку Кенна Рота, робота в уряді після відставки із служби перетворює людину на диктатора. Яка зневага до жінок та чоловіків, які служили країні", - йдеться в іншому зауваженні.

На фоні значної критики спрямованої на Трампа з боку ліберальних ЗМІ та оглядачів, видання Bloomberg Politics у середу оприлюднило дані про те, що 50% американців прихильно ставляться до новообраного президента США.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що "економічний оптимізм" у США досяг максимуму за 10 років після обрання президентом Трампа.

Дивіться також: Америка після виборів: У Нью-Йорку активісти вимагають перерахунку голосів а Трамп закінчує визначатися з адміністрацією

Your browser doesn’t support HTML5

Америка після виборів: У Нью-Йорку активісти вимагають перерахунку голосів а Трамп закінчує визначатися з адміністрацією. Відео