Спеціальні потреби

"Скажений пес Маттіс" очолить Пентагон - The Washington Post


Дональд Трамп прийняв рішення з приводу особи міністра оборони в його адміністрації. Ним стане генерал Морської піходи США Джеймс Маттіс, повідомляє впливове видання The Washington Post.

Маттіс нещадно критикував Барака Обами за буцімто недостатню військову підтримку союзників, заявляв, що Америка страждає на "стратегічну атрофію" та називав агресію Росії проти України у Криму та на Донбасі "значно гостріщою, значно серйознішою", ніж вважають у Вашингтоні та ЄС. Він також вказував, що метою дій Путіна є розкол НАТО.

Дії Росії в Україні я вважаю можливо найнебезпечнішою ситуацією з кризовим потенціалом для усього регіону

"В Криму та Україні йде війна", - заявляв Маттіс.

Маттіс з 2010-го по 2013-й очолював Центральне командування США, посідав провідні позиції у збройних силах США та очолював першу дивізію морської піхоти США в Іраку. Має репутацію інтелектуала, популярного лідера та рішучого, але уважного до підлеглих керівника.

"Дії Росії в Україні я вважаю можливо найнебезпечнішою ситуацією з кризовим потенціалом для усього регіону", - заявив Маттіс у травні 2015-го року у ході виступу у The Heritage Foundation.

Дивіться також: Щоб запобігти випадкам масової стрілянини, студентам у Техасі дозволили носити зброю на територіях університетів

Інше за темою

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG