Спеціальні потреби

Опинившись у заручниках, вчителька у Вісконсіні врятувала життя


У невеличкому містечку на півночі США досі не можуть збагнути, чому 15-річний Сем Генґел приніс на урок історії два пістолети і почав стрілянину. Тут у понеділок підліток майже сім годин тримав у заручниках учнів свого класу та вчительку.

Якби не впевнені дії вчительки, Валері Бирд, цей випадок міг би завершитися трагічно. На думку директора школи Корі Лембі, вона врятувала життя багатьом дітям, тим, що заспокоїла нападника та клас, вгамувавши ситуацію. Один з учнів, що опинився у заручниках, Остін Бейл, каже, що перші дві години він так переляканий, що у нього тремтіли ноги.

За сигналом вчительки, учні почали говорити зі своїм озброєним однокласником. Про що завгодно – про полювання і риболовлю, які він обожнював.

«Загалом усі поводилися спокійно і продовжували з ним розмовляти», - пригадує Бейл.

Після майже семи годин у класі поліцейські почули постріли і почали штурмувати приміщення. Нападник вистрілив сам у себе.

Торік у цій школі провели навчання, де учні та персонал школи відпрацювали подібний сценарій збройного нападу. Можливо, саме завдяки цьому, кажуть у поліції, школі вдалося уникнути жертв. Поки ніхто не знає достеменно, що стало мотивом вичинку Генґела. Існують тільки версії.

«Коли ми з ним говорили, - каже Бейл, - він обмовився, що не може купити собі речі, які він хоче. Також сказав, що останні полювання в нього пройшли невдало, а риба, яку він зловив, була маленькою. Можливо, це причина його злості».

Тим часом герой ситуації Валері Бирд проводить весь свій час зі слідчими, розповідаючи про шість годин жаху на уроці історії. Вона каже, що самі учні врятували ситуацію:

«Діти поводили себе блискуче. Я рада що все закінчилося добре».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG