Спеціальні потреби

Міністр оборони США перебуває з візитом у Південній Кореї


Міністр оборони США Чак Гейґел у понеділок відвідав Корейську демілітаризовану зону (ДМЗ), де за ним спостерігали північнокорейські солдати. Шеф Пентагону заявив, що у Міністерстві оборони США немає планів щодо скорочення військового контингенту в Південній Кореї - а це 28 500 осіб, - незважаючи на бюджетні обмеження.

«Мабуть, це єдине місце в світі, де завжди зберігається ризик конфронтації», - заявив Гейґел після відвідування одноповерхової будівлі з металевим дахом у селі Пханмунджом, де проводяться переговори з представниками Північною Кореєю.

Коли Гейґел увійшов до будівлі, через яку проходить демаркаційна лінія, що розділяє Північ і Південь, два північнокорейські солдати заглядали у вікна і спостерігали за ним зі свого боку кордону.

«Тут не може бути місця для помилки, - сказав Гейґел журналістам. - Це дуже важлива точка, якій ми повинні приділяти увагу».

Візит міністра оборони США в ДМЗ припав на перший повний день його чотириденної поїздки до Південної Кореї, приуроченої до 60-річчя створення альянсу між двома країнами.

Після ДМЗ, Гейґел відбув до Сеула, де проведе переговори з президентом Південної Кореї Пак Гун Хей в її офіційній резиденції.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG