Спеціальні потреби

Міністр Гейґел занепокоєний з приводу територіальних суперечок в Азії


Міністр оборони Сполучених Штатів Чак Гейґел висловив занепокоєння з приводу можливості дальших конфліктів у результаті дедалі більшого напруження щодо територіальних суперечок у водах Південно-Східної Азії.

Його міркування з’явилися в час підготовки промови у четвер на саміті міністрів оборони ASEAN в Брунеї. Саміт відбувається в курорті над берегом Південнокитайського моря, в якому кілька країн висувають претензії на ці самі води.

Міністр оборони Гейґел сказав, що заходи в морі «щоб сприяти своїм територіальним претензіам» неефективні та «збільшують ризик конфронтації, підривають регіональну стабільність і затьмарюють перспективи дипломатії».

Кілька країн ASEAN звинувачують Китай і його щвидко зростаючі збройні сили у використанні агресивної тактики на захист своїх претензій на багаті в енергоресурси стратегічні райони.

Сполучені Штати заявили, що вони не підтримують жодної із сторін у суперечках, але збільшили військову співпрацю з кількома країнами регіону, зокрема з В’єтнамом і Філіппінами.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG