Спеціальні потреби

Японія відзначає річницю капітуляції у Другій світовій війні


У четвер 15 серпня, з нагоди 68-ї річниці капітуляції Японії у Другій світовій війні, два члени кабінету міністрів відвідали синтоїстський храм, який присвячений пам’яті загиблих у війні японців, включно з страченими воєнними злочинцями.

Візити японських офіційних осіб до токійського храму Ясукуні регулярно викликають гнівну реакцію Південної Кореї та Китаю, оскільки народи цих країн були головними жертвами японської агресії у першій половині 20-го століття.

Китай викликав посла Японії, щоб висловити йому протест з приводу візиту. Міністерство закордонних справ КНР заявило, що своїм відвідуванням святилища японські міністри глибоко образили китайський народ.

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе закликала Токіо примиритися з історією, і вдатися до «щирих заходів» для полегшення страждань тих, які були травмовані історією.

Прем’єр-міністр Сіндзо Абе відмовився від відвідин храму у день річниці, побоюючись, що це може призвести до погіршення відносин зі сусідніми країнами.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG