Спеціальні потреби

Відбудеться слухання в справі затвердження Джона Керрі на посаду держсекретаря США


Американський сенатор Джон Керрі, який є головою сенатського комітету із закордонних справ, буде в центрі уваги своїх колег на слуханнях у справі затвердження його кандидатури на посаду державного секретаря Сполучених Штатів.

Як колишній президентський кандидат, він, за всіма ознаками, відповідатиме на запитання про свою військову службу у В’єтнамі, кризу в Сирії і пропонований нафтопровід Keystone XL з Канади до американського штату Техас.

Керрі, один з найбагатших американських сенаторів, уже усунув одну з можливих перешкод до свого затвердження на посаді обіцянкою зменшити великі капіталовкладення в різних компаніях, що могло б створювати конфлікт інтересів. Ці капіталовкладення стосуються компаній, які втримують ділові зв’язки з американським урядом, а також інших, на які могли б мати вплив дипломатичні рішення пана Керрі.

Маєток Керрі оцінюють на 184 мільйони доларів.

Керрі вважали можливим кандидатом на посаду державного секретаря, коли чотири роки тому до влади прийшов Барак Обама, але цю посаду зайняла Гілларі Клінтон, яка була дерсекретарем протягом чотирьох років і планує незабаром подати у відставку. Згідно з передбаченнями, Керрі буде без проблем затверджений на посаду.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG