Спеціальні потреби

Китайці завойовують Каліфорнію


Китайці завойовують Каліфорнію
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00
Direct link

Китайці завойовують Каліфорнію

За останні кілька років різко підстрибнула кількість китайських туристів, які подорожують до Сполучених Штатів. Минулого року країну відвідало понад мільйон китайців, кожен з яких в середньому залишив тут шість тисяч доларів готівки. А це понад шість мільярдів доларів для економіки, яка потребує поштовху. Чи не найбільше китайських туристів відвідує Каліфорнію, де осіла велика громада вихідців з Китаю. Місцеві бізнеси пристосовуються до потреб нової хвилі туристів.

У Лос-Анджелесі ніколи не скаржилися на брак іноземних туристів. Утім, велика кількість відвідувачів з Китаю здивувала навіть владу міста.

Працівник Бюро туризму Лос-Андежлеса Марк Ліберман каже, що до Лос-Анджелеса приїжджає більше китайців ніж до будь-якого іншого міста у Сполучених Штатах.

Він зазначив, що кількість туристів з Китаю у їх місті постійно зростає. Щоправда те саме говорять і в Сан-Франциско, Нью-Йорку і Вашингтоні. У 2011 році Сполучені Штати відвідало понад мільйон китайських туристів, - каже економіст Фердінандо Ґуера:

«Це майже на 40 відсотків більше у порівнянні з 2010-им роком».

В туристичній компанії SHINE у Лос-Анджелесі кажуть, що лише за 2011 рік їх бізнес зріс на 30% за рахунок груп з Китаю.

«Усі, хто приїжджає з китайським паспортом, кажуть, що завжди мріяли відвідати Сполучені Штати», - каже президент компанії.

Зростання середнього класу в Китаї означає, що люди мають гроші на подорожі.

Як і більшість китайців Лю Вей Ій приїхав до США з туристичною групою:

«Сполучені Штати були створені з духом незалежності і конкуренції. Тому я хотів приїхати і подивитися».
«Сполучені Штати були створені з духом незалежності і конкуренції. Тому я хотів приїхати і подивитися».
Лю Вей Ій, турист з Китаю

Кількість туристів з Китаю особливо збільшилась у 2012 році – через те, що американський уряд спростив процес отримання віз, каже представник розважального парку при кіностудії Юніверсал в Голлівуді Стівен Чу:

«Щодо нас, ми тут в Юніверсал Студіос намагаємось зробити все, щоб гостям з Китаю у нас було ще цікавіше».

Тут пропонують тур по кіностудії мовою мандарин, також тут є схеми розважального парку китайською мовою.

Крім того, гості Юнівесрал можуть поласувати у місцевому ресторані китайськими стравами.

Готель Монтаж Беверлі Гиллс подає своїм китайським гостям у кімнати традиційний чай. Тут працює персонал, який вільно володіє мовою мандарин. Чимало гостей готелю за покупками їздить на Родео драйв – район, відомий крамницями класу люкс.

Економіст Фердінандо Ґуера каже, що китайці витрачають в Каліфорнії понад вдвічі більше, ніж середній іноземний турист.

Китайські туристи приносять економіці США мільярди доларів. Очікується, що до 2016 року кількість гостей з Китаю у США подвоїться.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG