Спеціальні потреби

Автомобільні новинки насамперед з’являються у Каліфорнії


Автомобільні новинки насамперед з’являються у Каліфорнії
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:10 0:00
Direct link

Автомобільні новинки насамперед з’являються у Каліфорнії

На початку року саме у Каліфорнії вперше ексклюзивно з’явилися на дорогах повністю електричні авто Тойота РАВ 4. Цей штат також буде першим, у якому Ніссан почне продавати свій електромобіль.

Пагорби у західній частині Лос-Анджелеса ідеально підходять для автомобільного ентузіаста Скота Пейнтера, щоби сповна дати волю своїй пристрасті до автомобілів, особливо швидких авто. Він також є засновником сайту TrueCar.com, який надає інформацію про ціни на авто:

«Я переїздив майже на усіх електромобілях, які існують сьогодні на ринку. Я мав і Теслу Роудстер, і модель «еС». Південна Каліфорнія є передовою для автомобільних новинок, адже саме тут ми маємо змогу випробувати їх першими».

На авто шоу у Лос-Анджелесі у цьому році БМВ, Шевроле та Фіат продемонстрували свої електричні авто. Агент з нерухомості Джін Буш, який їздить на дорогих автомобілях, каже, що місцеві жителі готові платити за них чималі гроші.

«В Лос-Анджелесі люди спочатку сплачують місячний кредит за авто, а вже потім за своє помешкання».

І тому є просте пояснення. «Тесла С» коштує від 60 до 80 тисяч доларів.

Речник авто-шоу у Лос-Анджелесі Брендан Флінн каже, що законодавці штату заохочують споживачів купувати екологічні авто. Придбати електричний автомобіль корисно й фінансово:

«Після покупки ви ще й отримуєте назад готівкові гроші, і в Каліфорнії вони більші, ніж деінде».

Шаун Галладей, після того, як купив електричний «Ніссан Ліф», отримав від уряду назад 10 тисяч доларів готівки.

«Якщо б я жив в іншому штаті, і там не було б такої акції, я напевно не купив би це авто», – пояснює він.

Він висловлює величезне задоволення тим, що йому не доводиться платити за пальне. Щоправда, по країні станцій підзарядки авто дещо не вистачає:

«Навіть сьогодні мені важко знайти станцію, де б я зарядив своє авто, щоб дістатися додому».

Втім, у Каліфорнії, він має непогані шанси знайти таку станцію. Джордан Реймер з компанії «EV Connect» каже, що вони встановили більше тисячі зарядних станцій по всій Америці, більшість яких – у Каліфорнії:

«Від 50 до 65 відсотків станцій розташовані у Каліфорнії, і чимало з них – у Південній Каліфорнії. Адже на цей штат припадає близько третини електромобілів».

Джеремі Снайдер з Тесли» каже, що найбільше їх авто продається у Каліфорнії. Для цього є пояснення:

«До цього штату з’їжджаються люди, які є найбільшими мрійниками, мислителями та новаторами ідей. Вони не хочуть жити за соціальними стереотипами. Вони хочуть створювати нові норми».

Ед Зелкі щойно замовив собі «Теслу S». Він так пояснює, чому саме цю, а не іншу модель автомобіля:

«Я вірю у глобальне потепління і впевнений, що електромобілі – одна з багатьох речей,на які ми повинні звернути увагу, щоб виправити ситуацію. І я повинен також для цього щось робити» – говорить він.

Автомобільний ентузіаст Скотт Пейнтер має дві «Тесли». Він каже:

«Без сумніву, перше авто мусить бути швидке».

Компанія Тесла каже, що планує виготовляти дешевші електромобілі, які були б доступні широкому загалу.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG