Спеціальні потреби

Карзай звинуватив США у порушенні угоди про передачу контролю над в’язнями в Баграмі


Президент Афганістану Гамід Карзай звинуватив Сполучені Штати в порушенні угоди про передачу афганському уряду контролю над понад трьома тисячами в’язнів.

У вересні США офіційно передали контроль над в’язницею в Баграмі, що розташована на північ від столиці Афганістану Кабула. У той час Карзай високо оцінив передачу контролю як перемогу суверенітету своєї країни.

Однак під час зустрічі в неділю в Кабулі афганський лідер заявив, що він чув повідомлення від генерального прокурора і командувача військової поліції, що «навіть ті в’язні, котрих суд визнав невинними, далі утримуються під вартою» та що американські сили і далі ув’язнюють людей, «всупереч положенням угоди про взаєморозуміння, яку вже було підписано».

Представник президента Карзая заявив репортерам у понеділок, що американські сили утримують у Баграмі понад 70 в’язнів, «хоча суд виніс рішення про їх звільнення».

Президент Карзай заявив, що «нинішній стан, це серйозне порушення угоди про взаєморозуміння, підписаної Афганістаном і Сполученими Штатами». У заяві, підписаній його офісом, Карзай доручив міністрові оборони, генеральному прокурору і командиру баграмської в’язниці «вдатися до всіх необхідних заходів для запевнення повної афганізації в’язничних справ і повної передачі контролю над в’язницею».

Поки що немає офіційних коментарів у цій справі з боку Сполучених Штатів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG