Спеціальні потреби

Президент Обама закликав Конгрес до підвищення лімітів на запозичення


У понеділок у Білому домі відбулася прес-конференція президента Барака Обами, на якій він закликав Конгрес негайно підвищити ліміти на запозичення та сказав, що підтримує нові розсудливі обмеження на вогнепальну зброю і що докладатиме зусиль, щоб запобігти масовим стрілянинам в країні.

За несповна тиждень до початку другого терміну на президентській посаді пан Обама сказав, що було б «сміховинним», якби його опоненти в Конгресі не брали до уваги справи підвищення протягом найближчих тижнів лімітів на запозичення, який нині становить 16.4 трильйона доларів.

Сполучені Штати вже досягли лімітів на запозичення, але мають досить коштів, щоб платити свої рахунки протягом кількох тижнів. Президент заявив, що ліміти на запозичення слід підвищити не тому, щоб уряд міг збільшити свої витрати, але щоб виконати поточні фінансові зобов’язання.

Щодо контролю вогнепальної зброї, то президент заявив, що він очікує отримати список «розсудливих і збалансованих кроків» від спеціальної групи експертів щодо запобігання насильству з використанням вогнепальної зброї. Президент сказав, що він матиме зустріч з віце-президентом Джозефом Байденом, який очолює групу експертів, для обміркування пропозицій.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG