Спеціальні потреби

США, можливо, експортуватимуть природний газ до України


Сполучені Штати, за всіма ознаками, обміркують справу експорту природного газу до України, щоб допомогти Україні в енергетичних потребах і зменшити залежність країни від російського газу.

Високопоставлений американський службовець Ернест Моніз заявив на енергетичній конференції цього тижня, що він «очевидно, привітав би» розмови з лідерами Конгресу про пом’якшення обмеження на експорт природного газу. У цей час ці обмеження стосуються країн, які не є партнерами у вільній торгівлі.

Він сказав, що конфлікт в Україні, де російські війська окупують Крим, очевидно, «дуже серйозний і важливий», що заслуговує на обміркування, чи експорт енергетичних матеріалів повинен відігравати роль у закордонній політиці США.

Протягом десятиліть Сполучені Штати були великим імпортером енергоресурсів. Проте останніми роками, завдяки поступу в галузі видобування газу, зокрема видобування сланцевого газу, США наближаються до енергетичної незалежності. Згідно з деякими даними, вже цього року США можуть випередити Росію в добуванні газу і наступного року – Саудівську Аравію у видобуванні нафти.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG