Спеціальні потреби

Законодавці США порозумілись у справі фінансової реформи


Законодавці США порозумілись у справі фінансової реформи
Законодавці США порозумілись у справі фінансової реформи

Американські законодавці погодилася на запровадження цілого ряду широко закроєних змін у системі фінансового регулювання, щоб запобігти повторним фінансовим кризам в майбутньому.

Законодавці Палати представників і Сенату усунули спільними силами останні розбіжності в обох версіях фінансової реформи в процесі обговорення, що тривало впродовж 20 годин і закінчилися на світанку.

Новий законопроект, за їхніми словами, включає заходи для захисту прав споживачів і обмеження ризикованої практики деяких фінансових установ, що спричинилась, як вважають, до глобальної рецесії.

Нові зміни в законопроекті все ще повинні схвалити в повному складі Палата представників і Сенат. Втім, як кажуть законодавці, вони сподіваються, що заключний варіант цього документу буде переданий президентові Обамі для підпису ще до 4 липня.

Фінансова реформа вважається пріоритетом для президента Обама. Міністр фінансів Тімоті Гейтнер називає схвалення цієї реформи найбільшою подією у сфері регулювання фінансового сектора США від часу Великої Депресії тридцятих років минулого століття.

Палата представників США схвалила власний варіант фінансової реформи торік у грудні. А Сенат представив свою версію у травні. Відтоді законодавці обох палат Конгресу США доопрацьовували остаточну версією цього законопроекту.

Банки вже нарікають на те, що нові правила обмежуватимуть їхні прибутки. Втім президент Обама каже, що реформа поліпшить підзвітність фінансових установ, не обмежуючи при цьому діяльності вільного ринку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG