Спеціальні потреби

США та Куба досягли домовленості про обмін послами


Американська та кубинська делегації на переговорах
Американська та кубинська делегації на переговорах

Як повідомив представник адміністрації, про відновлення дипломатичних зв'язків між двома країнами буде офіційно оголошено в середу.

У середу влада США оголосить про досягнення угоди з Кубою про відкриття посольств і відновлення дипломатичних зв'язків, розірваних понад півстоліття тому, повідомив у вівторок високопоставлений представник адміністрації.

За словами джерела, президент Барак Обама у Вашингтоні і державний секретар Джон Керрі, який перебуває у Відні на переговорах щодо іранської ядерної програми, зроблять відповідні заяви. Ще один представник вашингтонської адміністрації сказав, що Білий дім оприлюднить інформацію про те, коли буде формально відкрито посольство США в Гавані.

Раніше президент Обама заявив, що ізоляція Куби за допомогою ембарго на торгівлю і пересування ні до чого не привела і не зробила острівну державу демократичною та процвітаючою країною. Однак опоненти дипломатичних відносин з Кубою, в тому числі численні біженці, що покинули острів, заявляють, що такі відносини будуть корисні уряду Кастро.

Навіть після того, як посольства будуть відкриті, в американської та кубинської влади залишиться низка складних питань, у тому числі, що стосуються пошанування прав людини на Кубі.

Дивіться також: Кількість американських туристів на Кубі зросла на 36%

Кількість американських туристів на Кубі зросла на 36%. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:53 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG