Спеціальні потреби

США видали ліцензії на поромне сполучення з Кубою


Рауль Кастро і Барак Обама
Рауль Кастро і Барак Обама

Міністерство фінансів США вперше за півстоліття видало ліцензії трьом американським компаніям на організацію поромного сполучення з Кубою.

Рішення є частиною стратегії президента Барака Обами щодо нормалізації відносин з Кубою через прямі переговори з урядом Рауля Кастро.

Поновлення одного з видів транспортного сполучення між двома країнами, яке було поширене в 1950-х роках, дозволить спростити контакти між звичайними людьми, що є наріжним каменем політики взаємодії, яку проводить президент Обама.

Пропоноване поромне сполучення має бути схвалене Гаваною, повідомили юристи компаній, але рішення США відкриває можливості для початку переговорів з цього питання.

Поки неясно, наскільки сприйнятливим буде уряд Куби, який намагається знайти баланс між економічною вигодою і побоюваннями, що будь-які раптові зміни можуть похитнути однопартійну систему на острові.

«Куба буде вітати ініціативи, що міняють економічний статус-кво, але вони будуть вписувати їх в ситуацію, яку вони можуть сприйняти в політичному аспекті», - заявив Джон Кавулич, голова Американо-кубинського торгово-економічної ради в інтерв’ю газеті Wall Street Journal. Газета повідомляє, що ліцензії міністерства фінансів отримали дві компанії з Флориди (Havana Ferry Partners і Baja Ferries USA) і компанія America Cruise Ferries з Пуерто-Рико.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG