Спеціальні потреби

Японія і Китай ведуть переговори у справі спірних островів


Японія підтвердила факт проведення переговорів з Китаєм у справі вирішення територіальної суперечки, яка призвела до ускладнення відносин між обома азійськими державами.

Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Осаму Фудзімура в середу підтвердив повідомлення про секретну зустріч в Шанхаї заступника міністра закордонних справ Чікао Каваї з високопоставленими представниками Китаю.

За його словами, ці переговори проводились в рамках спроб Токіо «на різних рівнях» продовжувати контакти з Пекіном стосовно суперечки навколо островів у Східнокитайському морі.

Китайсько-японські відносини серйозно погіршилися у вересні після того, як Токіо оголосило про закупівлю в приватного землевласника островів, які в Японії називають Сенкаку, а в Китаї - Дяоюйтай.

Зацікавлення островами пояснюється багатими рибними ресурсами в районі акваторії островів і потенційними родовищами енергоресурсів, які знаходяться під морським дном.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG