Спеціальні потреби

КНР надіслала свої військово-морські сили у район спірних островів


Територіальна суперечка між Китаєм і Японією загострилась у вівторок, коли Пекін надіслав патрульні катери, щоб, як сказано, закріпити свій суверенітет над групою спірних островів, хоча Токіо завершує угоду про придбання островів.

Китайське офіційне інформаційне агентство Сіньхуа заявило, що розвідувальні кораблі КНР прибули в район островів у вівторок вранці. Напіввійськове правоохоронне агентство накреслило плани гарантувати безпеку островів, але не подало подробиць.

Тимчасом японські засоби масової інформації повідомили, що Токіо підписало контракт про купівлю островів від приватного японського власника за 26 мільйонів доларів. Китай не визнає власника і повторно остерігає, щоб не підписувати угоди.

Острови, які китайці називають Дяою, а японці – Сенкаку, розташовані неподалік стратегічних морських шляхів і риболовецьких районів, а також, можливо, багатих родовищ нафти та газу.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG