Спеціальні потреби

Правозахисники засудили Китай за примусову репатріацію бірманських біженців


Правозахисна організація «Вахта прав людини» відправила листа Китаю, в якому звинуватила офіційний Пекін, який, за її твердженням, примусово повернув тисяч бірманських біженців на їх розтерзану конфліктом батьківщину, у порушенні міжнародних законів.

За повідомленням правозахисників, нещодавно Пекін репатріював назад до Бірми щонайменше 4000 етнічних качинів, які втекли з країни до китайської провінції Юньнань. Їх повернули додому наприкінці серпня після того, як китайський уряд оголосив, що вони не є біженцями.

Десятки тисяч людей залишили північну Бірму від червня 2011 року, коли перемир’я між урядом Бірми та Армією незалежності Качина, яке тривало 17 років, провалилося.

Китай заперечує примусову репатріацію качинів кажучи, що вони добровільно повернулися назад до Бірми після припинення там боїв. Проте Вахта прав людини каже, що насильство продовжується у штаті Качин і тисячі людей залишають свої домівки, рятуючись від куль.

Директор програми Вахти прав людини з питань біженців Білл Фрелік заявив, що Китай створює свій «власний процес визначення статусу біженців», і не дотримується міжнародних законів у цій справі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG