Спеціальні потреби

Вахта прав людини закликає Китай захищати біженців із Бірми


Міжнародна правозахисна організація Вахта прав людини заявила, що етнічним качинам, які втечею намагалися уникнути боїв у Бірмі, тепер опинилися в південно-західному Китаї, де ситуація з правами людини погіршується, і їм загрожує примусова репатріація.

За даними організації, до 10 тисяч осіб втекло до китайської провінції Юнань зі бірманського штату Качин, де минулого року спалахнули запеклі бої між армією та качинськими повстанцями.

Заступник директора відділення Вахти прав людини в Азії Фил Робертсон сказав, що біженцям вкрай необхідна гуманітарна допомога.

Правозахисники зазначили, що влада Китаю «загалом терпимо» ставиться до біженців. Проте з часу спалаху конфлікту до штату Качин репатрійовано близько 300 осіб. Крім цього, зафіксовано випадки, де китайські прикордонники завернули назад у Бірму потенційних біженців.

Вахта прав людини закликає Китай надати тимчасовий захист біженцям і відкрити доступ до них гуманітарним організаціям.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Треті партії у США. Експлейнер
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
XS
SM
MD
LG