Спеціальні потреби

У Бірмі запроваджено надзвичайний стан


У неділю ввечері президент Бірми Тейн Сейн проголосив надзвичайний стан у західному штаті Ракхайн, який охоплений заворушеннями і релігійно мотивованим насильством між буддистами та мусульманами.

У телевізійному зверненні до народу президент попередив, що коли насильство у штаті Ракхайн поширюватиметься, це може запобігти просуванню країни в напрямку демократії.

Він запровадив екстрені заходи після трьох днів насильства між буддистами і мусульманською етнічно групою рохінджа. Загинуло щонайменше семеро людей і підпалено сотні будинків.

Бірманський лідер заявив, що насильницькі атаки, розпалені «ненавистю і відплатою, основаними на релігії і етнічній відмінності», можуть поширитися на інші частини країни. Якщо це станеться, додав він, воно може негативно вплинути на стабільність і мир, процес демократизації і розвитку.

В суботу уряд Бірми надіслав додаткові сили безпеки до штату Ракхайн, що неподалік кордону з Бангладеш, щоб відновити мир і встановити комендантську годину. Це сталося після цілонічних заворушень між етнічною групою рохінджа і місцевими буддистами.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG