Спеціальні потреби

Великобританія не виключає можливості пом’якшення санкцій проти Бірми


Британський прем’єр-міністр Дейвид Камерон і президент Індонезії Сусіло Бамбанґ Юдойоно
Британський прем’єр-міністр Дейвид Камерон і президент Індонезії Сусіло Бамбанґ Юдойоно

Прем’єр-міністр Великобританії Дейвид Камерон заявив, що його країна може невдовзі пом’якшити санкції проти Бірми. Камерон зробив таку заяву напередодні історичного візиту до цієї донедавна ізольованої країни.

В інтерв’ю BBC у четвер, британський прем’єр сказав, що Великобританія готова вдатися до «відповідних заходів», якщо Бірма далі йтиме шляхом до демократії. Проте він сказав, що перед тим як винести будь-якt рішення, він хоче на власні очі побачити реформи, які вже запроваджено в країні.

У п’ятницю, Дейвид Камерон стане першим лідером Заходу, який відвідає Бірму з часу покінчення минулого року з 50-річним військовим правлінням в країні.

Згідно з планами, Камерон матиме зустріч з лідером демократичного руху Аун Сан Су Чжі. Очолена нею Національна ліга за демократію здобула переконливу перемогу на нещодавніх довиборах до парламенту Бірми.

У ході п’ятиденної поїздки країнами Південно-Східної Азії, Камерон відвідав Індонезію та Малайзію.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG