Спеціальні потреби

«Вахта прав людини»: Онкохворі в Україні приречені помирати в муках


«Вахта прав людини»: Онкохворі в Україні приречені помирати в муках
«Вахта прав людини»: Онкохворі в Україні приречені помирати в муках

У доповіді, оприлюдненій у четвер, міжнародна організація «Вахта прав людини» заявила, що політика уряду України позбавляє хворих на рак можливості отримувати дієве знеболювальне.

Дідерік Лохман, старший дослідник організації каже, що хворі проходять через жахливі муки і воліли б померти, радше ніш терпіти біль.

Згідно з доповіддю, Україна не надає хворим доступу до базового знеболювального препарату – морфіну. Окрім того, працівники медичної галузі не мають знань щодо сучасних знеболювальних препаратів. Законодавство України, на додачу, не дає змоги застосувати в лікуванні інші знеболювальні.

Лохман закликав Київ провести невідкладні реформи, що дозволять надати хворим доступ до морфіну.

Згідно із заявою «Вахти прав людини» щодня в Україні через брак доступу до знеболювального від болю страждають 80 тисяч хворих. Доповідь базується на глибинних інтерв’ю з пацієнтами, робітниками галузі охорони здоров’я та чиновниками.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG