Спеціальні потреби

Австралія погодилася на розміщення американської системи повітряного спостереження


Сполучені Штати досягли домовленості про розміщення потужної радарної установки та космічного телескопа в Австралії для спостереження над повітряним простором в Тихоокеанському регіоні.

Міністр оборони Леон Панетта заявив, що це рішення було досягнуто у середу під час щорічного саміту з питань безпеки в Австралії і є значним кроком уперед та новою віхою в досягненні США нового балансу сил в Тихоокеанському регіоні.

Згідно з домовленістю, в 2014-му році на північному заході Австралії буде розміщений наземний радар військово-повітряних сил США. Міністерство оборони заявило, що це допоможе спостерігати за космічними запусками в Азії.

Також Австралія погодилась розмістити на своїй території потужний високотехнологічний телескоп для здійснення спостереження за супутниками, яким можуть загрожувати зіткнення з уламками та іншими об`єктами.

Угода була оголошена під час щорічних переговорів з питань безпеки у середу в місті Перт, Австралія.

Переговори, в яких брала участь держсекретар Гілларі Клінтон, були першими з часу оголошення нової оборонної стратегії США, яка змінює пріоритет з Європи на Азію. Міністр оборони Панетта заявив, що співробітництво з Австралією посідає центральне місце в політиці США в регіоні.

Сотні американських військових вже було дислоковано на північ Австралії. Австралійський міністр оборони Стівен Сміт привітав прибуття американських сил і заявив, що тривають переговори про надання США більшого доступу до австралійських портів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG