Спеціальні потреби

Гілларі Клінтон здійснює візит до Австралії


Державний секретар США Гілларі Клінтон прибула в австралійське місто Перт для переговорів з питань оборони, спрямованих на розширення військово-політичної співпраці між Сполученими Штатами і Австралією.

У вівторок пані Клінтон зустрічається з прем'єр-міністром Австралії Джулією Ґіллард. На офіційних переговорах, які почнуться в середу, до неї приєднається міністр оборони США Леон Панетта.

Це перший двосторонній саміт з часу коли минулого року США оголосили про перенесення головного наголосу у військовій політиці країни на Азію. В рамках цього плану на військовій базі на півночі Австралії буде розміщено 2500 американських морських піхотинців.

За словами офіційних осіб, переговори зосереджуватимуться на розширенні доступу США до австралійських військових об'єктів та на інших питаннях регіональної безпеки.

Представники обох країн будуть також обговорювати плани, що стосуються завершення війни в Афганістані. До складу міжнародної коаліції в Афганістані входять 1550 австралійських військовослужбовців - це найбільший військовий контингент, направлений державою, яка не є членом НАТО.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG