Спеціальні потреби

Клінтон прибула в Росію на саміт АТЕС


Державний секретар США Гілларі Клінтон прибула в Росію на саміт голів держав та урядів країн Азійсько-Тихоокеанського економічного співтовариства. Тим часом, державна газета Китаю застерігає Вашингтон не зосереджувати уваги щорічного економічного саміту на політичних розбіжностей.

Клінтон прибула у Владивосток у п’ятницю після завершення свого турне шістьма країнами Азії, в ході якого вона, здебільшого, приділяла увагу територіальним суперечкам між Китаєм та кількома ключовими союзниками США.

Очікується, що учасники саміту АТЕС обговорюватимуть заходи для пожвавлення глобального та регіонального економічного зростання. До складу форуму АТЕС входить 21 країна. Частка держав-членів становить 40.5% світового населення, 54% ВВП та 44% міжнародної торгівлі.

Проте, як гадається, питання конфліктів у районі Південно-Китайського моря буде пріоритетним для держсекретаря США, незважаючи на невдоволення Китаю. У п’ятницю, підконтрольна Комуністичній партія КНР газета Global Times закликала США не використовувати саміт для включення у порядок денний таких політичних питань, як територіальні суперечки, кажучи, що це може призвести до сварок та поділів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG