Спеціальні потреби

Гілларі Клінтон розпочала африканське турне


Державний секретар США Гілларі Клінтон закликала африканських лідерів шанувати права своїх народів, інакше їм загрожує втрата влади.

З такою заявою американський держсекретар виступила в університеті в столиці Сенегалу Дакарі, де вона розпочала 11-денну поїздку країнами Африки, в ході якої вона відвідає щонайменше 6 держав.

У своїй промові Клінтон зазначила, що африканці вимагають змін у країнах, де правляча еліти процвітає, в той час як більшість населення живе в злиднях.

Держсекретар США заявила, що ті, хто придушують інакодумство, відмовляються відійти від влади і збагачуються коштом власного народу - за її словами - «стоять по неправильному боці історії».

Клінтон накреслила нову стратегію США стосовно Африки, яка, сказала вона, основана на цілях сприяння розвитку, економічному зростанню, миру та стабільності, як також зміцнення демократичних інституцій.

Крім Сенегалу, Гілларі Клінтон відвідає Південний Судан, Уганду, Кенію, Малаві та Південно-Африканську Республіку, де запланована її зустріч з колишнім президентом ПАР 94-річним Нельсоном Манделою.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG