Спеціальні потреби

Австралія пообіцяла надати Афганістану фінансову допомогу


Прем’єр-міністр Австралії Джулія Ґіллард
Прем’єр-міністр Австралії Джулія Ґіллард

Австралія пообіцяла виділити 300 мільйонів доларів на підтримку сил безпеки Афганістану після виведення з країни міжнародних військ.

У середу, прем’єр-міністр Джулія Ґіллард заявила, що починаючи з 2015, Австралія, протягом трьох років, надаватиме Афганістану, щороку, фінансову допомогу в розмірі 100 мільйонів доларів.

Згідно з планом, до кінця 2014 року з Афганістану будуть виведені іноземні бойові підрозділи, і контроль над безпекою в країні буде передано афганським силам.

На території Афганістану перебуває понад півтори тисячі австралійських військовослужбовців. У березні, прем’єр-міністр Ґіллард повідомила, що Австралія розпочне виведення своїх військ з Афганістану раніше, ніж планувалося. Вона зазначила, що більшість австралійців, які служать зараз в Афганістані, повернуться додому майже на рік раніше - наприкінці 2013 року.

Раніше оголошені плани передбачали виведення австралійських солдатів до кінця 2014 року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG