Спеціальні потреби

В Афганістані загинули 5 військових австралійського контингенту


За останню добу в Афганістані загинули 5 австралійських солдатів. Вони померли у двох окремих інцидентах.

Прем’єр-міністр Австралії Джулія Ґіллард назвала 30 серпня найкривавішим днем для австралійського контингенту в Афганістані.

За повідомленням представників НАТО, чоловік у формі національної армії Афганістану застрелив трьох військовослужбовців на базі на півдні країни. Президент Гамід Карзай сказав, що інцидент стався у провінції Урузган. Під час атаки ще двох австралійських військових було поранено.

Це найостанніший з низки інцидентів, у яких афганці у формах сил безпеки повернули свою зброю проти коаліційних солдатів. У результаті подібних атак, скоєних цього місяця, загинуло щонайменше 15 військових НАТО, переважно американців. Від початку року, понад 45 іноземних вояків було вбито афганськими силами.

В окремому інциденті, у сусідній провінції Гільменд, з нез’ясованих поки що причин, розбився гелікоптер, забравши життя двох австралійських пілотів. Згідно з НАТО, в районі катастрофи не помічалося будь-якої діяльності ворожої сторони. Розпочато слідство обставин обох інцидентів.

Прем’єр Ґіллард заявила, що Австралія не може дозволити, щоб такі інциденти призвели до зміни в її стратегії і, що країна залишається відданою справі завершення своєї місії в Афганістані.

У квітні цього року, Австралія оголосила про дострокове виведення своїх військових сил з Афганістану - до середини 2013 року – майже на рік раніше, ніж планувалося.

Загальна кількість австралійців, які загинули в Афганістані за час присутності там півторитисячного контингенту, досягла 38 людей.

Керівництво НАТО вказує на збільшення в Афганістані нападів “зелених на блакитних”, як це окреслюють американці. Блакитні кольори використовують міжнародні сили, а у зеленій формі ходять афганські військовослужбовці.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG