Спеціальні потреби

Військовий бюджет США у 2013-му році може перевищити ліміт


Комітет з питань збройних сил Конгресу США запропонував виділити на військові потреби країни 642 мільярдів доларів. Незважаючи на вимоги посилити фінансову дисципліну, розроблений комітетом проект бюджету на 8 мільярдів доларів перевищує ліміт, узгоджений президентом і республіканцями у Конгресі США та зафіксований у відповідному законі. Комітет схвалив пропозицію 56-ма голосами проти 5-ти.

Палата представників, де більшість місць займають республіканці, проведе голосування щодо цього проекту наступного тижня, проте підконтрольний демократам Сенат може внести в документ істотні зміни.

Після багатогодинних дебатів комітет підтримав виділення коштів (близько 5 мільярдів доларів) на системи ПРО у Каліфорнії і Алясці, незважаючи на заперечення Пентагону, який вважає цей проект недоцільним.

Республіканці наполягають, що система ПРО необхідна на випадок, якщо в Ірані чи Північній Кореї розроблять міжконтинентальні балістичні ракети, здатні досягти території США. Демократи вважають, що виділяти мільярди доларів на будівництво технічно недосконалої системи нерозумно, особливо враховуючи, що загроза, що виходить від цих двох країн, поки що малоймовірна, а Сполучені Штати потребують скорочення держвидатків.

Із середини 1980-их років Пентагон витратив на програми ПРО майже 150 мільярдів доларів, ще 44 мільярди планується витратити протягом найближчих п’яти років.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG