Спеціальні потреби

У Пхеньяні відбувся масовий протест проти Південної Кореї


Північні корейці у Пхеньяні «протестують» проти уряду Південної Кореї
Північні корейці у Пхеньяні «протестують» проти уряду Південної Кореї

Десятки тисяч північних корейців зібралися в п’ятницю на центральній площі Пхеньяна, щоб висловити протест проти уряду Південної Кореї, який гостро осудив невдалий запуск минулого тижня ракети Північною Кореєю.

Державне телебачення показало величезний натовп солдатів і цивільних, які погрожували і вигукували гасла проти президента Південної Кореї Лі Мен Бака. Все це відбувалося на тлі величезного плаката посередині натовпу, на якому зображено, як південнокорейському лідеру перерізують горлянку.

Північна Корея погрозила вести «священну війну» проти уряду президента Лі Мен Бака, якщо він не вибачиться з приводу минулотижневої заяви про те, що Пхеньян скоріше витратить мільйони доларів на зброю, ніж на продовольство для нужденного населення країни.

У четвер, за повідомленням центрального інформаційного агентства КНДР, представники космічного агентства заявили, що Пхеньян продовжуватиме «один за одним»запуски супутників, незважаючи на осуд з привроду останнього запуску, який був невдалим.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG