Спеціальні потреби

Китай приєднався до критики дій КНДР


Gedung konsulat AS di Benghazi, Libya terbakar dalam serangan para demonstran, Selasa malam (11/9).
Gedung konsulat AS di Benghazi, Libya terbakar dalam serangan para demonstran, Selasa malam (11/9).

Члени Ради Безпеки ООН, включно з Китаєм, попередили Північну Корею, що вони не толеруватимуть чергових провокацій після невдалої спроби цієї ізольованої країни минулого тижня запустити ракету.

Перебуваючи у понеділок у Бразилії, державний секретар Гілларі Клінтон сказала, що члени Ради Безпеки одноголосно заявили про «додаткові наслідки», в разі КНДР вдасться до чергової провокації. Нещодавні супутникові фотографії вказують на те, що Пхеньян можливо готується до здійснення підземного ядерного випробування.

Державні ЗМІ Китаю також висловлюють невдоволення Пхеньяном зазначаючи, що Пекін «зайняв явну позицію» щодо дій свою давнього союзника коли підтримав заяву Ради Безпеки ООН з критикою запуску північнокорейської ракети.

У вівторок контрольована Комуністичною партією КНР газета Global Times зазначила, що Пхеньяну не слід вважати, що Північна Корея може ігнорувати бажання Пекіну безкарно. КНДР «заплатить ціну, якщо вона намагатиметься викрасти політику Китаю стосовно Північної Кореї», - говориться у статті.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG