Спеціальні потреби

Країни регіону готові на випадок запуску ракети Північною Кореєю


Контрольний центр космічного центру КНДР
Контрольний центр космічного центру КНДР

Військові сили Південної Кореї та Японії приведені до стану готовності в четвер – першого дня п’ятиденного періоду – коли Північна Корея планує запустити ракету, щоб винести на орбіту, за твердженням Пхеньяна, метеорологічний супутник.

Однак можливість того, що запуск відбудеться в четвер, зменшилася після того, як до середини дня не помічено нової активності біля запускного майданчика, де небо вкрите хмарами. Північнкорейські офіційні особи вже раніше заявили, що запуск відбудеться між четвергом і понеділком між 22:00 і 3:00 годинами за міжнародним часом.

У Токіо прем’єр-міністр Йосіхіко Нода повторив заклик своєї країни до Пхеньяну, щоб він скасував запуск, але додав, що японські сили готові збити ракету, якщо вона випадково ввійде у японський повітряний простір.

Подібну заяву зробила Південна Корея.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG