Спеціальні потреби

США підтвердили відданість справі забезпечення миру і стабільності в Афганістані


Сполучені Штати заявили про свою відданість справі майбутнього Афганістану і, що процес передачі контролю над безпекою країни відбувається згідно з планом, незважаючи на нещодавні перешкоди.

Державний секретар Гілларі Клінтон заявила, що попри перешкоди та «важкі дні», які ще попереду, обидві країни співпрацюватимуть для забезпечення стабільного і кращого майбутнього народу Афганістану.

Хоча Клінтон не сказала про які саме перешкоди йдеться, нагадаємо, що нещодавно здійснено низку кривавих атак на міжнародні сили афганськими правоохоронцями і військовими.

Гілларі Клінтон зробила свої заяви у Вашингтоні, виступаючи разом з міністром закордонних справ Афганістану Залмаєм Расулом з нагоди створення міждержавної Комісії Афганістан-США.

Завдання Комісії – втілити в життя положення Угоди про стратегічне партнерство, яку обидві країни підписали у травні цього року.

В угоді визначаються масштаби та характер американської присутності у країні після виходу бойових підрозділів з Афганістану у 2014-му році.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG