Спеціальні потреби

Від конфлікту в Україні постраждали 580 тисяч дітей - ЮНІСЕФ


Конфлікт в Україні «глибоко торкнувся» життя 580 тисяч дітей, які проживають в зоні бойових дій.

Такі цифри назвали в Дитячому Фонді Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ).

У заяві фонду йдеться, що більше третини з цих дітей потребують психіатричної та громадської підтримки.

З квітня 2014 року в конфлікті загинуло понад 9 000 людей. Промисловий центр країни спустошений.

«Два роки насильства, обстрілів і страху залишили свій слід на тисячах дітей у Східній Україні, - заявила Джованна Барберіс, представниця ЮНІСЕФ в Україні. – З продовженням конфлікту нам необхідно отримати доступ до цих дітей і задовольнити їх фізичні та психологічні потреби».

Барберіс закликала учасників конфлікту «забезпечити безпечне пересування і безперешкодний доступ для гуманітарних служб до дітей в потребі».

Раніше в цьому році ЮНІСЕФ закликав зібрати додаткові 54,3 мільйонів доларів на задоволення гуманітарних потреб тих дітей, які перебувають в найбільш уразливому положенні в зонах конфлікту.

У Дитячому Фонді попереджають, що різке падіння температур, нестача палива і високі ціни на вугілля наражають дітей на небезпеку ГРЗ. Недоступність для медпрацівників та брак медикаментів загрожують почастішанням спалахів захворювань.

Дивіться також: Рідні та адвокати Небесної сотні: «Існує системний спротив слідству»

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG