Спеціальні потреби

Українські пілоти розпочали навчання на F-16 в Аризоні – Politico


Льотчики ВПС США під час тренувань на літаку F-16 Fighting Falcon. REUTERS
Льотчики ВПС США під час тренувань на літаку F-16 Fighting Falcon. REUTERS

Кілька українських пілотів перейшли цього тижня до вивчення основ кермування F-16 під керівництвом інструкторів Національної гвардії військово-повітряних сил США в Аризоні.

Про те, що українські пілоти вже приступили до навчань, повідомила у мережі Х (колишня Twitter) військова кореспондентка видання Politico Лара Селігман з посиланням на речника ВПС.

«Щойно стало відомо: 162-е крило Національної гвардії ВПС Аризони цього тижня розпочало навчання невеликої кількості українських пілотів основам F-16, згідно з повідомленням речника ВПС», – написала журналістка.

Раніше Голос Америки повідомляв, що йдеться про навчання спочатку на тренажерах, а згодом – на реальних реактивних літаках F-16, відповідно до програми повітряних сил США.

Курс може бути прискорений через нагальну потребу повернути пілотів на поле бою в Україні.

Раніше група пілотів, які прибули до США з України, проходили курс спеціалізованої англійської мови на авіабазі Лекленд у Техасі.

Видання CNN пише, що навчання триватиме "кілька місяців", відповідно до коментаря речника ВПС США.

США також планують навчити приблизно 200 українських військовослужбовців обслуговуванню складного реактивного літака після завершення мовної підготовки.

За інформацією CNN, українські посадовці "не дивляться оптимістично на свої шанси отримати літаки до кінця року". Натомість Україна розраховує отримати їх наступного року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG