Спеціальні потреби

Пентагон: у Техасі розпочались курси англійської мови для українських пілотів


Після закінчення мовних курсів українські пілоти продовжать спеціалізовані навчання на F-16 в Арізоні. На фото: заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, фото AP, зроблено 8 сервпня 2023 року
Після закінчення мовних курсів українські пілоти продовжать спеціалізовані навчання на F-16 в Арізоні. На фото: заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, фото AP, зроблено 8 сервпня 2023 року

У Техасі розпочались курси англійської мови для кількох українських пілотів. Тривалість цих курсів залежатиме від кваліфікації та рівня знань українських льотчиків. Про це заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила на брифінгу у четвер, 28-го вересня у відповідь на питання журналіста Голосу Америки.

За словами Сабріни Сінгх, після закінчення цих курсів пілоти продовжать спеціалізовані навчання на F-16 в Аризоні.

Знову ж таки, немає точного графіка, коли це [мовні курси] потім використовуватиметься, щоб розпочати навчання пілотів. Але так, почалося навчання з англійської мови
Сабріна Сінгх

“Знову ж таки, немає точного графіка, – наголосила Сабріна Сінгх. - Але так, почалося навчання з англійської мови”.

Сінгх також зауважила, що можливий шатдаун у США може вплинути на процес навчання українських пілотів.

“Буде військовий персонал у формі, який прийде виконувати свої обов’язки, але у разі шатдауну більшість цивільного персоналу буде у відпустці. Наприклад, цивільний персонал, який бере участь у підготовці українських пілотів для навчання англійською мовою. Абсолютно. Це може вплинути на навчання”, – казала Сінгх.

Також, відповідаючи на питання Голосу Америки, Сабріна Сінгх наголосила що Україна отримала першу поставку американських танків Abrams.

“Українці зробили заяву, що вони [танки Abrams] приїхали. Тому я б направила вас до українців і до того, що вони сказали, але я зараз не буду заперечувати. Я не збираюся вдаватися в більш конкретні цифри або будь-які додаткові подробиці про те, скільки і коли вони прибувають. Українці повинні оголосити, коли вони будуть готові”, – сказала Сінгх.

Тим часом генсек НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Києва заявив, що Сили оборони України поступово просуваються уперед попри запеклі бої. Столтенберг наголосив, що понад 50 країн світу продовжують підтримувати Київ допомогою, а понад 140 виступили за підтримку суверенітету України на рівні ООН.

Дивіться також: “Нам потрібна українська перемога” — міністр закордоннихсправ Литви. Відео

“Нам потрібна українська перемога” — міністр закордоннихсправ Литви. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG