Спеціальні потреби

Україна готова до діалогу, але без сепаратистів


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Уряд України в середу неохоче погодився вступити в дискусію про наділення регіонів додатковими повноваженнями після того, як Організація з безпеки і співробітництва в Європі розробила план врегулювання українського конфлікту.

При цьому Київ, як і раніше, з обережністю ставиться до контактів з проросійськими бойовиками, які проголосили незалежність двох східних областей.

Планується, що прем’єр міністр України Арсеній Яценюк очолить перший з цілої серії круглих столів за участю депутатів Верховної ради, представників уряду та регіональної влади.

Виступаючи в Брюсселі у вівторок, Яценюк подякував ОБСЄ за її план, але додав , що у Києва є свій план з врегулювання кризи і що народ його країни повинен вирішити проблему самостійно.

Подробиць цього плану він не повідомив.

Українські силовики ведуть наступ на озброєних сепаратистів, і в ході зіткнень на сході країни вже загинули десятки людей. У вівторок колона броньованих машин була обстріляна із засідки бойовиків у районі міста Краматорська Донецької області.

Перший круглий стіл повинен пройти в середу в Києві за участю колишніх президентів України, урядовців та законодавців, проте мови про те, щоб запросити до участі в ньому бойовиків, поки не було, оскільки уряд незмінно відмовляється вести переговорів із «сепаратистами».

У Москві спікер Держдуми Сергій Наришкін заявив у середу, що відмова української влади вести діалог зі своїми опонентами і продовження військової операції на сході країни підірве легітимність президентських виборів, але в той же час відзначив, що буде ще гірше, якщо вони не відбудуться.

«Мені важко уявити, що такі вибори можуть бути цілком легітимними», – сказав він в ефірі телеканалу «Росія 24».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG